Misha má co dohánět. 5 nejbohatších youtuberů světa

Info.cz

Zatímco v Česku se nejvíce proslavili v posledních dvou letech, ve světě už fenomén youtuberů znají podstatně delší dobu. Nesrovnatelné jsou také výdělky. Čeští tvůrci (například populární Misha, který se ale stále více zaměřuje na zahraniční publikum) si přijdou za tisíc zhlédnutí reklamy zhruba na 15 korun, v USA za stejnou metu dostanete 3,8 dolaru (asi 91 korun). A kdo si v současnosti vede podle magazínu Forbes nejlépe? 

5) Rosanna Pansinová

Roční výdělek: 127 milionů korun

Herečka, která se proslavila pečením. Na YouTube běží její pořad s názvem Nerdy Nummies. Pansinová vydala i stejnojmenou kuchařku. Celková sledovanost 31leté Američanky, která má kromě videí na internetu za sebou i menší roli v seriálu CSI, dosahuje zhruba na miliardu a půl zhlédnutí. Od roku 2010 nasbírala téměř 7,5 milionu odběratelů.

4) Smosh

Roční výdělek: 178 milionů korun

Ian Hecox a Daniel Padilla tvoří kalifornskou komediální dvojici s názvem Smosh. Se jménem přišel Padilla, když v roce 2003 začal umisťovat na internet jednoduché animace. Na Youtube se (už s Hecoxem po boku) přesunul o dva roky později. Jejich tvorbu sleduje na 22,5 milionu lidí. Dohromady mají jejich videa přes šest miliard zhlédnutí.

3) Lilly Singhová

Roční výdělek: 191 milionů korun

Jediná Kanaďanka mezi youtuberskou elitou. Začínala v roce 2010 pod pseudonymem IISuperwomanII. Stejnojmenný kanál provozuje do dneška a nalákala na něj už více než deset milionů odběratelů. Celkem její videa mají přes miliardu a půl zhlédnutí. Tvorba 28leté Singhové je plná komediálních skečů, které asi nejvíce připomínají díla českého dua ViralBrothers.

2) Roman Atwood

Roční výdělek: 204 milionů korun

Američan, který se světu svěřuje se vším. Tedy téměř. Jeho doménou jsou tzv. vlogy, neboli deníčky. Videa, v níž autor vypráví, co se v jeho životě děje. To zajímá přes deset milionů lidí na celé planetě, kteří jeho kanál odebírají. Atwood má na YouTube hned dva účty. I ten druhý sleduje přes deset milionů osob a vidí na něm hlavně tzv. pranky (scénky, při nichž si dělá legraci z jiných lidí nebo se je snaží nějak nachytat).

1) Felix Arvid Ulf Kjellberg

Roční výdělek: 382 milionů korun

Že vám to jméno nic neříká a světovou youtuberskou scénu máte v malíku? Tohohle Švéda možná znáte pod přezdívkou PewDiePie. Natáčí vlogy a tzv. Let´s playe, tedy videa, na nichž hraje a zároveň komentuje počítačové hry. V Česku se s tímhle typem tvorby proslavil především Jirka Král. Kjellbergovi ale jeho činnost vydělává podstatně víc. Ostatně má také větší základnu. Kanál 27letého tvůrce odebírá téměř 50 milionů lidí. Celková sledovanost činí skoro 14 miliard zhlédnutí.

sinfin.digital