Mnoho mužů, málo žen. V Číně bují obchod s bílým masem, pašeráci unáší dívky z okolních zemí

abe

Čína začíná doplácet na politiku jednoho dítěte. Asijské zemi schází ženy, proto se ve velkém unášejí z vedlejšího Vietnamu. Dívky, kterým často ještě ani nebylo 18 let, pak končí ve vynucených manželstvích v čínském vnitrozemí. Domů se jim často daří dostat až po několika letech, jindy jim nezbývá, než se se svojí nedobrovolnou rolí smířit.

Reportéři listu The Economist mluvili s několika obětmi v táboře pro unesené ženy, který u hranic zřídila americká nadace. Přestože se ženám povedlo různými způsoby z nechtěných svazků utéct, ponesou si zřejmě doživotní trauma. Mnohé navíc musely v Číně opustit i děti, které v zajetí zplodily. Stejně jako 20letá Huong, která byla nedobrovolnou manželkou několik let.

Její příběh začal, když jí bylo 15 a společně se svojí kamarádkou šla ven ve městě Lao Cai u vietnamsko-čínských hranic. Kamarádka s sebou přivedla dva mladé muže s motorkami. Po večeru v karaoke baru a několika drincích je muži násilím odvezli do hor přes hranice. Tam jim řekli, že je chtějí prodat a pokud nebudou poslouchat, nechají je zemřít v horách.

Po dvou měsících v zajetí Huong souhlasila, že se nechá provdat. Pašeráci ji dovezli do města Anhui severozápadně od Šanghaje. Prodali ji bohaté rodině, která měla zhruba 20letého syna. Společně s ní přivezli do města i další vietnamskou dívku a obě si společně slíbily, že utečou. Než to ale stačily udělat, druhá dívka otěhotněla. To samé potkalo i Huong.

sinfin.digital