Mrazivé přiznání herce ze Star Wars: Role mi zničila život, kvůli kritice jsem se málem zabil

lup

Herec Ahmed Best mnohé šokoval. Po téměř dvou desítkách let otevřeně promluvil o problémech, které mu přinesla role Jar Jar Binkse v kultovní sérii Hvězdné války. Počítačově stvořená postava, které Best propůjčil hlas a pohyby, se po premiéře setkala s kritikou, které herec nedokázal uniknout. Na twitteru teď přiznal, že ho tlak dovedl na pokraj smrti. 

Fiktivní postava neschopného, neohrabaného a cizokrajného Jar Jar Binkse debutovala v Epizodě I - Skrytá hrozba v roce 1999. Záhy po uvedení se dočkala kritiky od fanoušků i médií, kteří jí vyčítali teatrální hloupost, jednoduchost nebo připomínali údajné rasové stereotypy. V dalších dvou dílech hvězdné ságy už charakteristický potížista dostal o poznání menší prostor.

Best, kterému v roce 1999 bylo 25 let, to nesl těžce, se vším se ale svěřil až teď. V příspěvku na twitteru, který vzbudil ohlas tisíců dalších uživatelů, píše: „Bude to 20 let, co jsem čelil tlaku médií, který moji kariéru ovlivňuje dodnes. Tohle byl moment, kdy jsem si skoro sáhnul na život.“ Best v příspěvku Star Wars výslovně nezmiňuje, o smyslu jeho vzkazu ale není pochyb.

sinfin.digital