„Může za to Soros." 5 mýtů a lží o miliardáři, na kterého svádí problémy Fico i Okamura

Ondřej Fér

Nekonečná řada politiků, kteří svoje neúspěchy, selhání a maléry svádí na multimiliardáře George Sorose, se rozrostla o slovenského premiéra Róberta Fica. Devadesátiletý finančník a filantrop maďarského původu pro určitou část lidí představuje výlupek všeho zla, židovského mága, který ze skrytu ovládá mocné tohoto světa. „Pokud někdy existoval muž, který by mohl být vzorem židovskoplutokratického bolševického sionistického světového spiklence, jsem to já,“ tvrdí sám o sobě Soros.

Na životě a díle George Sorose je střízlivě viděno jen málo tajuplného. Pro racionální mysl je jeho dlouhý život příběhem člověka, který zažil krutost světa a rozhodl se nedopustit, aby další lidé zažívali to, co on. Potud jeho kladná stránka. Tou méně zářnou je fakt, že Soros představuje prototyp tvrdého byznysmena. A takoví svoje jmění obvykle nezískávají v rukavičkách.

Pro internetové hledače jednoduchých vysvětlení pro nesrozumitelné světové události se Soros stal dokonalým loutkářem světa. V posledních letech se dostal do dobré společnosti: lidé, v nichž svět vyvolává úzkost a strach, svou podezíravost a latentní vztek, jeho jméno vyslovují jedním dechem s ilumináty, skupinou Bilderberg, rodem Rockefellerů a podobně.

„Stojí za tím Soros.“ Miliardář je pro populisty ideálním terčem, říká ředitel Nadace OSF

sinfin.digital