Nařčení ze sexuálního obtěžování ničí už i oscarovou hvězdu Dustina Hoffmana. Kdo další má skandál na talíři?

abe

Sociální sítě i média už několik týdnů plní příběhy sexuálního obtěžování v šoubyznysu i politice. Vodopád svědectví a přiznání strhla kauza amerického producenta Harveyho Weinsteina, kterého ze sexuálních útoků obvinilo už několik desítek žen. Herečka Allysa Milano pak na twitteru pobídla ženy, aby zveřejnily své zkušenosti se sexuálním obtěžováním. Na veřejnost tak vyplouvají stále další svědectví o nátlaku nebo rovnou o znásilnění, která míří vysoko do politiky i na nejvyšší posty v hollywoodských studiích. Mezi posledními, kdo v síti uvízli, jsou oscarový herec Dustin Hoffman nebo britský ministr obrany Michael Fallon, který rezignoval.

Dustin Hoffman

Ani hvězda filmů Tootsie a Rain Man prý nemá čisté svědomí. Ze sexuálního obtěžování ho po 32 letech obvinila spisovatelka Anna Graham-Hunterová. Když jí bylo 17 let, pomáhala v roce 1985 při natáčení filmu Smrt obchodního cestujícího. Hoffman jí prý opakovaně dělal nemravné návrhy, mluvil vulgárně a osahával ji, ačkoli se vždy bránila a klidně mu prý vlepila facku. Její nadřízený jí prý tehdy řekl, že pro zdar filmu se musí trochu obětovat, proto se Graham-Hunterová svěřovala se svými traumatickými zážitky, které trvaly pět týdnů, jen své sestře a veřejně je odtajnila až letos zřejmě díky kampani #MeToo.

„Byl to predátor, já jsem byla dítě a šlo o sexuální obtěžování. Vyrovnávala jsem se s tím ještě několik následujících let,“ svěřila se nynější spisovatelka. Herec údajně svého jednání lituje a nepopřel ho. „K ženám mám nejvyšší respekt a cítím se hrozně, že jsem možná udělal něco, co ji bylo nepříjemné. Omlouvám se. Takový ve skutečnosti nejsem,“ vyjádřil se dle listu The Guardian Hoffman.

Češka, kterou chtěli věznit v KLDR: Chyběl krůček, popravuje se i za protirežimní telefonát

sinfin.digital