Nová rána pro Spaceyho: V londýnském divadle sexuálně obtěžoval 20 mužů, oznámilo vedení scény

ČTK

Info.cz

Americký herec Kevin Spacey během svého působení v londýnském divadle Old Vic údajně sexuálně obtěžoval nejméně dvacet mužů. Oznámilo to dnes vedení divadla na základě výsledků vyšetřování. To bylo nařízeno po prvních zprávách o nevhodném chování hollywoodské hvězdy v době, kdy byl držitel filmové ceny Oscar v letech 2004 až 2015 uměleckým ředitelem Old Vic.

Interní vyšetřování ukázalo, že dotyční muži se dříve s problémy nikomu nesvěřili kvůli Spaceyho slávě. To se týkalo především mladých spolupracovníků a mladých herců. Podle závěrů šetření bylo navíc problémem, že divadlo zjevně nedokázalo vytvořit atmosféru důvěry. Většina případů se přitom odehrála přímo v divadle.

Jeden z právních zástupců divadla novinářům řekl, že čtrnácti z dvaceti postižených mužů bylo doporučeno, aby se obrátili na policii. Tři z nich to už udělali. Na výzvu, aby se zúčastnil vyšetřování, prý Spacey nereagoval.

Jako první 58letého Spaceyho obvinil ze sexuálního obtěžování o dvanáct let mladší americký herec Anthony Rapp, jehož se prý pokusil svést před třemi desítkami let.

Počátkem listopadu se přidal mexický herec Roberto Cavazos, podle něhož si hollywoodská hvězda zvala mladé herce, "aby si s nimi promluvila o jejich kariérách". "Stačilo, když mladému muži bylo pod třicet, a pan Spacey nás klidně osahával," uvedl Cavazos. Podobné zážitky hlásili muži i ve Spojených státech.

sinfin.digital