Nový iPhone a bezrámečkový iPad. Apple v roce 2017 nejspíš představí očekávané novinky

Info.cz

Apple letos fanoušky příliš nenadchl. Alespoň pokud jde o mobilní telefony. Obě verze nového iPhonu 7 nepřinesly nic výrazně přelomového. Pozornost se proto upíná k následujícímu roku. Co má společnost v plánu?

iPhone

Asi nejzajímavější segment. Telefony Applu se mají dočkat zásadních změn. Model s číslem 8 má přinést dlouho očekávaný bezrámečkový displej a další vychytávky jako definitivní odstranění „domovského“ tlačítka. Změní se ale možná celá koncepce. Zatímco Steve Jobs před deseti lety představil jediný iPhone, v současnosti se prodávají hned tři varianty a do budoucna jich může být ještě víc. Spekuluje se o iPhone SE 2, případně i o iPhone 7s, který by se prodával souběžně s „osmičkou“.

iPad

Podle současné politiky Applu to vypadá, že firma definitivně odpustila modelovou řadu Air. Je tak pravděpodobné, že iPad Air 3 na trh nepřijde. Naopak nových verzí by se mohly dočkat dva modely představené během loňského podzimu (iPad mini a iPad Pro). K nim by pak měl přibýt zcela nový bezrámečkový 10,9palcový tablet.

sinfin.digital