Nový koprodukční snímek ukazuje velvyslankyni ze SRN, která v Česku pátrala po tajném americkém vězení

ČTK

sto

Německá velvyslankyně v Praze pátrá v České republice po údajné tajné americké věznici, v níž zadržované mučí. To je děj snímku Hon Prahou (Jagd durch Prag), který v sobotu odvysílá německá veřejnoprávní televize Das Erste.

Wörnerová hraje nekonvenční diplomatku Karlu Lorenzovou, která převezme německý zastupitelský úřad v Praze. Tam za ní přijde zraněná mladá Němka Lena Fischerová v podání Mercedes Müllerové, která tvrdí, že unesli jejího snoubence Seana Millera, kterého hraje Angus McGruther. Tento americký voják se záhy u ambasády rovněž objeví, přičemž vypráví o údajné utajené věznici USA na starém letišti na severu Čech.

Miller jako dezertér a takzvaný whistleblower požádá o azyl a Lorenzová jej na ambasádě nechá navzdory tlaku české vlády i německé diplomacie. Velvyslankyně se zároveň se dvěma spolupracovníky pokusí o objektu v ČR zjistit pravdu.

„Karla Lorenzová je samorost, impulzivní a nebojácná. Vlastně přesně ten typ ženy, který si člověk přeje ve vedoucí pozici,“ prohlásila Wörnerová.

Bohumínským usnesením proti komu? V ČSSD vytahují bizarního strašáka. Komentář V. Dostála

sinfin.digital