Obří rodinné setkání. Společnou fotku 500 Číňanů musel udělat dron

Info.cz

luš

Každý rok se kvůli oslavám nového roku neváhají Číňané vydat i na stovky kilometrů dlouhou cestu, aby oslavili jeden z nejvýznamnějších svátků společně se svými rodinami. Asi největší rodinné setkání se letos uskutečnilo v jedné z vesnic ve východočínské provincii Če-ťiang. Svými rozměry bylo natolik výjimečné, že společnou momentku musel vyfotit dron.

Členové rodiny Ren žijí ve východočínské vesnici Shishe po víc než osm století. Dávnou historii svého rodu mají dobře zmapovanou, ale v rodovém stromě jim až donedávna chyběly údaje za posledních osmdesát let.

Při aktualizaci údajů vyšlo najevo, že se rodina za necelé století pořádně rozrostla. Stařešinům rodu, kteří se pustili do mapování bílých míst rodinné kroniky, se podařilo vypátrat nejméně dva tisíce žijících potomků, kteří se rozprostírají přes sedm generací.

Protože žijí v různých částech země, rozhodli se uspořádat rodinné setkání, na němž by se vzájemně poznali. „Chtěli jsme, aby znali své kořeny a aby nezapomněli, odkud pocházejí – ať už se jejich cesty budou v budoucnu ubírat kamkoliv,“ citovala BBC starostu vesnice a příslušníka šestadvacáté generace Rena Tchuan-ťie.

sinfin.digital