Píseň o „lhářce“ Mayové drtí britské hitparády. Singl za týden přilákal přes 10 milionů posluchačů

ČTK

ekb

Píseň obviňující britskou premiérku Theresu Mayovou z předvolebního lhaní budí ve Velké Británii rozruch. „Je to lhářka, lhářka, ne nedá se jí věřit, ne ne ne ne.“ Tak zní refrén písně složené z projevů Mayové, který si za jeden týden poslechlo víc než 10 milionů lidí. Text kritizující rozpočtové škrty její konzervativní vlády se dnes přes bojkot mainstreamových rádií včetně BBC navíc umístil čtvrtý v britském týdenním žebříčku singlů.

Píseň s chytlavým refrénem nazvaná Liar Liar GE2017 skupiny Captain SKA za uplynulý týden zaznamenala 10,6 milionu poslechů a 59 000 stažení. Na internetovém obchodě Amazon je píseň nejstahovanější v Británii a na žebříčku iTunes v Británii je druhá, uvedla agentura AFP.

Zatímco u některých budí píseň nadšení, hlavní rozhlasové stanice ji do vysílání pustit nechtějí. Kvůli rozhodnutí stanice BBC píseň nehrát, dnes před jejím londýnským ústředím protestovaly desítky lidí. BBC se hájí tím, že kdyby song pustila do éteru, porušila by svá pravidla o nestrannosti. Podobně dříve nehrála například God Save The Queen od punkové kapely Sex Pistols.

sinfin.digital