Po Bombaji běhají modří psi. Neobvyklé vzezření šokovalo ochranáře zvířat

Info.cz

IvM

Skupinku podivně vypadajících zvířat spatřili tamní obyvatelé podle deníku The Guardian už 11. srpna. Okamžitě věděli, kdo za nepřirozenou barvu psů může, obrátili se tak na úřady pro kontrolu znečištění. 

Bombajské úřady neotálely a okamžitě zavřely společnost, která je podezřelá z vypouštění neupraveného průmyslového odpadu a barviv do tamní řeky. Nekalé jednání vyšlo najevo poté, co se několika psům podivně změnila barva srsti, když vylezli z vody.

„Bylo šokující sledovat, jak se jejich bílá srst mění na modrou,“ řekl Arati Chauhanová, šéfka ochranářské skupiny v Bombaji. Chauhanová následně několik takových psů vyfotila a jejich snímky sdílela na Facebooku. „Odpadní látky z průmyslové oblasti Taloja neničí jen vodní prostředí, dopad mají i na lidi a zvířata,“ dodala.

Spolek na ochranu zvířat jednoho ze psů odchytil a důkladně umyl, kromě modrého zbarvení se ale zvíře zdálo být v pořádku.

Řeka Kasadi protéká oblastí, kde se nacházejí stovky továren. Jen v průmyslové oblasti Taloja je přes 900 chemických, farmaceutických, strojírenských a potravinářských závodů.

sinfin.digital