Počet chytrých zařízení v českých domácnostech by se měl do konce roku zdvojnásobit

ČTK

mst

Počet chytrých spotřebičů a dalších zařízení připojených v českých domácnostech k internetu se v letošním roce proti loňsku zdvojnásobí. Celkově by mělo být podle analytické firmy Gartner připojeno více než 5,9 milionu zařízení.

K pevnému internetu je podle studie KPMG v Česku připojeno téměř 71 procent domácností. Chytré náramky a další chytrá zařízení se vyskytují ve zhruba 15 ze 100 domácností s internetem. V průměru má každý člen domácnosti k dispozici tři zařízení. Z pohledu datové náročnosti připadá na průměrnou domácnost šest datově náročných zařízení jako jsou mobil nebo notebook, a pouze 0,4 datově nenáročných připojených zařízení, jako jsou chytré náramky nebo pračky.

Rostoucí zájem o chytré domácí spotřebiče se projevuje u obchodníků. Češi podle produktového manažera Kasa.cz Petra Štursy kupují sofistikované velké bílé spotřebiče, ale i chytré televize nebo kávovary. "Obecně velmi růstovou kategorií jsou přenosné reproduktory a partyspeakery, jejichž prodeje již druhým rokem výrazně dominují v audio produktech," uvedl.

Prezident Zeman už Babiše nepotřebuje. Chce se zapsat do dějin a slavně odejít, říká Jelínek

sinfin.digital