Prezident nechtěl urovnat aféru hotovostí, tvrdí Trumpův právník

ČTK

mst

Osobní právník amerického prezidenta Donalda Trumpa Rudolph Giuliani odmítá, že by jeho klient na tajně pořízené nahrávce hovořil o platbě v hotovosti jako možnosti, jak se vypořádat s kauzou někdejší modelky z Playboye Karen McDougalové. Ta tvrdí, že s Trumpem prožila milostný poměr v době, kdy mu jeho žena Melania porodila syna Barrona. Nahrávku v roce 2016 krátce před volbami pořídil Trumpův bývalý právník Michael Cohen.

Cohenův právní zástupce Lanny Davis záznam poskytl televizi CNN, která ho odvysílala. Televize nicméně upozornila na to, že nahrávka je nekvalitní a v kritický moment není Trumpovi dobře rozumět.

Cohen tehdy Trumpovi řekl, že bude nutné vyřešit financování. Na to se Trump zeptal, jaké financování. „Budeme muset zaplatit,“ odpověděl Cohen. Poté opět hovoří Trump a je slyšet, jak říká zaplaťte hotově, na což právník odpovídá ne. Giuliani ale tvrdí, že Trump Cohenovi naopak řekl, aby neplatil v hotovosti. Ze záznamu je sice patrné, že Trump před pasáží o hotovosti ještě něco řekl, ale kvůli šumu není slyšet, co přesně to bylo.

Na VŠE v tichosti vzniká odbor pro likvidaci ministrů. Víme, kdo padne příště!

sinfin.digital