Prezident Twitteru. Trump chce spoléhat na 140 znaků i ve funkci. Co už stihl napsat?

Info.cz

Neortodoxní styl Donalda Trumpa na sociální síti je už pověstný. V krátkých vzkazech oznamuje svoji personální politiku, komentuje světové dění nebo působí miliardové ztráty, když zkritizuje některou z velkých společností. Těsně po zvolení si budoucí americký prezident předsevzal, že tweetování omezí. Teď ale svůj slib přehodnotil.

Podle budoucího tiskového mluvčího Bílého domu Seana Spicera bude Trumpův účet sloužit hlavně ke zveřejňování politických oznámení a jako „bezprostřední“ komunikační nástroj. Má to být důkaz, že Donald Trump bude zcela jiným druhem prezidenta. Spicer v rozhovoru pro ABC News řekl, že je možné, že řadu mainstreamových médií toto rozhodnutí děsí. Budoucího prezidenta totiž na sociálních sítích sleduje přes 45 milionů uživatelů, se kterými může přímo komunikovat.

Server NBC News vybral několik z celé řady kontroverzních tweetů, které zatím Donald Trump zveřejnil na svém profilu. Podívejte se na ně.

Vyznání lásky Hispáncům

V jednom ze svých tweetů se Trump snažil zlehčit všechna obvinění, která se na něj snáší kvůli xenofobním poznámkám. S hashtagem #CincoDeMayo (oslava dne vítězství mexické armády nad francouzskými vojsky), zveřejnil fotku, na které jí mexické jídlo „taco bowls“. Ty nejlepší podle něj ale dělají v restauraci Trump Tower Grill.

Co ví Donald Trump? Tvrdí, že má další informace, že za hackerskými útoky nebylo Rusko

sinfin.digital