„Princ Harry má neustále potíže ve škole." Ručně psané dopisy princezny Diany šly do dražby

ČTK

„Princ Harry má neustále potíže ve škole“ nebo „malý princ William zaplavil svého mladšího bratra nekonečným přílivem objetí a polibků.“ To jsou jen některé věty, které se dají najít v dopisech a vzkazech, které napsala princezna Diana Cyrilu Dickmanovi, bývalému majordomovi Buckinghamského paláce. Teď se sedm z nich podařilo vydražitg za v přepočtu zhruba 500 tisíc korun.

Právě pozůstalost Cyrila Dickmana, který v Buckinghamském paláci pracoval jako správce více než 50 let, se dostala do katalogu akční síně Cheffins. A zájem předčil očekávání. Nový majitel zaplatí výrazně vyšší sumu, než se původně myslelo.

Na zhruba šestinásobek vyvolávací ceny, tedy 3 200 liber, se dostal dopis z 20. září 1984, tedy napsaný pět dní po narození prince Harryho. V něm jeho matka princezna Diana popsala, jak krásně se k mladšímu bratrovi chová princ William. „William svého malého brášku zbožňuje a tráví celý čas tím, že ho zahrnuje nekonečným přílivem objetí a polibků, skoro k němu ani nepustí rodiče,“ píše se v dopise Dickmanovi.

V dalším z dopisů, datovaném říjnem 1992, Diana popsala, jak oba mladí princové rádi navštěvují internátní školu, „i když Harry se neustále dostává do potíží“. Tento dopis se vydražil za 2 400 liber (skoro 76 000 korun).

sinfin.digital