Prvním českým filmem v kinech bude v roce 2018 Troškova nová pohádka. Co čekat od Čertovin?

ČTK, raz

Jako první česká filmová premiéra roku 2018 vstoupí do kin 4. ledna nové pohádka režiséra Zdeňka Trošky s názvem Čertoviny. Již v průběhu prosince se uskutečnila série předpremiérových představení po celé ČR, na nichž měli diváci možnost pozdravit se s tvůrci a herci. Hlavními hrdiny pohádky Čertoviny jsou dva nešikovní čerti Popelák a Uhelák, kteří jsou vládcem pekel posláni za trest do světa, aby do měsíce přivedli každý jednu hříšnou duši. ČTK o tom za tvůrce informovala Uljana Donátová.

V hlavních rolích se představí Jakub Prachař a Dominick Benedikt. Pekelné osazenstvo doplnil ve filmu Karel Dobrý v roli Lucipera. Haničku hraje Sara Sandeva, jejího milého Jana mladý herec Richard Jaroslav Müller, sedláka Oldřich Navrátil, statkáře Kopyta Jaromír Nosek, selku Andrea Hoffmannová. V dalších rolích diváci uvidí Davida Gránského, Janu Bernáškovou a Radka Holuba.

3718346:article:true:true:true

"Můj čert je taková zakomplexovaná figura a nemá to v životě jednoduché, je takový trochu zmatený," uvedl představitel Popeláka Jakub Prachař.

Hlad, tma a místo koled píseň o sádle. Před sto lety Praha přežila drsné válečné Vánoce

sinfin.digital