Rodiče poslali syna na léčení pro internetově závislé, po dvou dnech na klinice zemřel

ČTK

luš

Čínské léčebny pro internetově závislé čelí ostré kritice. Tu spustila smrt osmnáctiletého mladíka, který na počátku srpna v jedné z nich podlehl četným zraněním. Policie už dle BBC zadržela ředitele a další čtyři zaměstnance zařízení. 

Rodiče umístili mladíka na začátku srpna do zařízení, které údajně využívá kombinaci psychologického poradenství a tělesného tréninku k léčbě závislosti na internetu. O dva dny později jim personál oznámil, že chlapec byl urychleně převezen do nemocnice, kde následně zemřel.

Příčina smrti není známá. Podle lékařů však mladík utrpěl 20 vnějších a několik vnitřních zranění, uvedli rodiče. „Tělo mého syna bylo pokryto jizvami od hlavy k patě... Když jsem ho poslala do léčebného centra, byl zdravý. Jak mohl zemřít během 48 hodin?“ cituje BBC matku chlapce.

Incident vyvolal vlnu kritiky vůči podobným léčebnám, ale i vůči rodičům mladíka. „Někteří rodiče si neuvědomují vlastní odpovědnost vychovávat (děti), když se objeví problém. Místo toho chtějí, aby situaci vyřešil někdo jiný,“ napsal místní deník.

sinfin.digital