Rus chce oživit Romanovské impérium. Vyhlédl si tři ostrovy v Pacifiku

Info.cz

IvM

Anton Bakov a jeho manželka Maria si chtějí pronajmout tři neobydlené pacifické ostrovy patřící státu Kiribati. Chtějí tam vybudovat jakési alternativní Rusko a oživit monarchii a vládu Romanovců. 

Ruskou monarchii svrhla v roce 1917 Říjnová revoluce a právě Bakov, ruský politik, aktivista a monarchista, se rozhodl toto zřízení obnovit a je připraven do projektu vložit i nemalý kapitál.

Po pečlivém hledání, kde by se mohlo nové, alternativní Rusko rozkládat, našel tři neobydlené ostrovy uprostřed Pacifiku – Malden, Starbuck a Millennium. Babov samozřejmě počítá i s turistickým a podnikatelským zájmem a tak už plánuje, že na zcela prázdných ostrovech zajistí infrastrukturu.

Podle Bakova je na Kiribati nádherné podnebí, velké liduprázdné ostrovy a navíc stát obývá jen velmi málo lidí, a proto si myslí, že by mohl ze svého podnikatelského záměru těžit. Jeho syn Michail oslovil s investičním plánem tamní vládu už v roce 2015. Jak budou jednání pokračovat, by se mohl prezident ostrovního státu rozhodnou už koncem února.

sinfin.digital