Šéf sekty zneužívající ženy měl ďábelský plán. Ze stoupence chtěl udělat mexického prezidenta

adk

Mexickým prezidentem se mohl stát stoupenec sekty, která sexuálně zneužívala ženy. Takový plán měl alespoň podle herečky Catherine Oxenbergové lídr spolku s názvem NXIVM Keith Raniere. Pro svůj účel hodlal využít syna bývalé hlavy státu. Oxenbergová to prozradila v knize, v níž popisuje, jak se ze spárů sekty snažila vysvobodit svoji dceru.

Oxenbergová během sbírání informací o NXIVM zjistila, že Raniere, jehož v březnu zadržela mexická policie, měl značné mexické konexe. Jeho program navíc našel v zemi spoustu stoupenců. „Skupina se skládala z elity Mexico City, nejbohatších lidí z vyšší společnosti. Do programu se zapojili čtyři synové bývalých mexických prezidentů,“ popsala.

Ranierovy plány se zaměřily na Emiliana Salinasa, potomka exprezidenta Carlose Salinase, jenž vedl mexickou pobočku NXIVM. Raniere si usmyslel, že z Emiliana udělá hlavu státu. Kandidovat měl v letošních červencových volbách, jež nakonec vyhrál levicový kandidát Andrés Manuel López Obrador.

„Vím, že je to šílení, ale zdá se mi, že opravdu mohl mít tento plán na ovládnutí světa. Podle všeho posílal členky svého harému, aby sváděly řadu příslušníků policie a veřejných úředníků za účelem jejich kompromitace. Protože jsem slyšela příběhy o tom, kdo tito lidé jsou,“ prohlásila Oxenbergová v rozhovoru pro web Daily Beast.

Poté, co začala pracovat na odhalování pozadí sekty, čelila herečka známá například ze seriálu Dynastie výhružkám a obávala se o svůj život. „V říjnu jsem dostala výhružný dopis od lídra NXIVM a mexického nejvyššího státního zástupce. Obvinili mě z několika zločinů včetně podvodu a vydírání.“

sinfin.digital