Sněhurka je passé? Disney by měl vytvořit princeznu imigrantku nebo transgender, zní v USA

Info.cz

vkr

Hollywoodské studio Walta Disneyho by konečně mělo přijít s princeznou, která podstoupila potrat. S takto originální myšlenkou vystoupila jedna z poboček pensylvánské ženské kliniky Planned Parenthood Keystone, která tím na svých sociálních sítích vyvolala bouřlivou diskusi. 

Původně do party disneyovských princezniček patřila Sněhurka a Popelka, postupem se přidala i třetí do party Růženka, indiánská princezna Pocahontas či princezna Orientu Jasmína. Ženská klinika Planned Parenthood Keystone nicméně nyní přišla s návrhem, aby se variabilita princezen rozšířila nečekaným směrem.

Potřebujeme princeznu, která podstoupila potrat. Princeznu, která je členkou odborů, která je imigrantka bez dokumentů a princeznu s trans-genderovým pohlavím, uvedla klinika na svém Twitteru. Nebylo přitom úplně zřejmé, zda navrhují princeznu pro každou kategorii, nebo jen jednu princeznu se všemi zmíněnými atributy.

Tweet sice vydržel online pouhé dvě hodiny, ale než byl smazán, dokázal vyvolat bouřlivou reakci. „Jsem tak ráda, že klinika svůj nechutný tweet smazala. Opravdu si nemyslím, že princezna, která musela podstoupit potrat, je pro mladé dívky vhodná postava,“ uvedla jedna z diskutujících, jejíž pohled korespondoval s většinovým názorem.

 

sinfin.digital