Každý z nás určitě slyšel tisíckrát, že snídaně je nejdůležitějším jídlem dne, měla by být velká a vydatná. Podle nové knihy profesora Terence Kealeyho to ale možná není pravda. Kupříkladu u pacientů s cukrovkou totiž hladina cukru po snídani prudce stoupá.
Stovky studií oslavují snídaně plné sacharidů, podle profesora Terence Kealeyho ale tyto výzkumy léta podporovali výrobci cereálií a pro některé lidi, například diabetiky, je taková snídaně zcela nevhodná, píše Daily Mail.
Kealeymu diagnostikovali v roce 2010 cukrovku 2. typu, jako správný vědec ke své diagnóze přistupoval systematicky a zodpovědně a měřil si pravidelně hladinu cukru v krvi. Těmito měřeními zjistil, že po brzké snídani mu hladina cukru vystoupala nebezpečně vysoko. Když ale posnídal o něco později, nebo vydržel dokonce až do oběda, hladina cukru zůstala stabilní.