Soutěž o nejbizarnější poklonu? Z Kamerunu se šíří nová virální výzva

Info.cz

Po dvou virálních „výzvách“, které obletěly celý svět a přitáhly pozornost davů včetně populárních celebrit, přichází další. Zajímavé je, že tentokrát se trend, který baví internet, šíří z nečekaného místa – z afrického Kamerunu.

Fotka, na které se kamerunský ministr klaní možná až příliš servilně prezidentskému páru, se v zemi stala hitem. Na sociálních sítích se závratnou rychlostí objevují nejrůznější variace na pózu, kterou předvedl ministr tělovýchovy a sportu. Objevují se především pokusy o co nejhlubší poklonu, ale i graficky upravený původní snímek. Podle serveru BBC fotka vznikla během oficiální recepce, kdy prezident s manželkou přišli poblahopřát vítězkám ženského fotbalového turnaje.

V roce 2014 se po celém světě rozběhla takzvaná kbelíková výzva (Ice Bucket Challenge), ta měla za cíl celosvětové zvýšit povědomí o neurodegenerativní nemoci ALS (amyotrofická laterální skleróza). Letos se hitem sociálních sítí stala tzv. figurínová výzva (Mannequin Challenge), ta vznikla na jedné floridské střední škole, video žáků pak začaly napodobovat a sdílet všemožné skupiny lidí na celém světě. Známý byl svého času také tzv. planking – tedy lehání si na břicho na nejrůznějších místech.

3127971:article:true:true:true

sinfin.digital