Strčte iPhone do igelitu. 5 tipů, jak prodloužit životnost vašeho telefonu

Info.cz

Mobilní telefon je spotřební zboží. Po nějaké době přestane fungovat a vy ho budete muset vyměnit za nový. To platí i pro iPhone, jenž patří k největším držákům na trhu. Už tak dobrou životnost ale můžete prodloužit. Stačí dodržovat několik jednoduchých zásad.

Chraňte přístroj před nárazy

Stalo se to asi každému. Stačí trocha neopatrnosti a telefon spadne na zem. Zatímco takový pád na domácí gauč asi přežije bez větší úhony, střet s asfaltovou silnicí dopadá hůře. Následkům, které uškodí telefonu i vaší peněžence, však lze předcházet.

Pokud zbožňujete design přístrojů od Applu a nechcete si ho kazit silikonovým nebo gumovým krytem, existuje pro vás alternativní řešení. Sáhněte po pouzdru, z něhož můžete telefon vždy vysunout.

Používejte fólie nebo tvrzená skla

Nemusí ani dojít k pádu, abyste museli navštívit opravnu. Telefon se vám může rozbít i na koncertu plném lidí. Stačí, aby na displej působil velký tlak, a po vytažení z kapsy zjistíte, že je nepoužitelný.

Proto je dobré ochránit nejen iPhone jako celek, ale i jeho obrazovku. Nejlepším řešením je nalepit na ni tvrzené sklo. Jeho instalace se bát nemusíte. Je jednoduchá. Pokud si přesto nevěříte, existují obchody, kde vám ji při nákupu provedou.

Kdybyste nechtěli dražší sklo, můžete sáhnout po levnější variantě. Tou je fólie. Ta sice není tak silná, před poškrábáním a dalšími drobnostmi ale ochrání také.

Nenabíjejte telefon v pouzdře

Jednou z největších hrozeb pro iPhone je počasí. Přístroj nemá rád příliš nízké ani příliš vysoké teploty. Apple udává, že ideální prostředí pro používání telefonu je mezi 0 a 35 stupni Celsia. To neznamená, že mimo tuto škálu s ním nesmíte pracovat. Jen je dobré si dávat větší pozor.

sinfin.digital