Superhdinové vládnou světu filmu: 15 akčních trháků, které do roku 2020 zamíří do kin

ČTK

luš

Svět je naprosto posedlý superhrdiny. Alespoň tedy v představách a plánech amerických filmových studií, která se do začátku roku 2020 chystají uvést na plátna kin více než deset akčních velkofilmů. Utvrzuje je v tom i poslední kasovní trhák studia Marvel Avengers: Infinity War, který se během dvou týdnů od uvedení do kin blíží k zisku miliardy dolarů (přes 21 miliard Kč).

Tohoto trendu jsou si velmi dobře vědomi producenti, takže se diváci mohou těšit na dlouhou a vzrušující řadu filmů mířících během následujících necelých dvou let do kin. Zpravodajský server News.com.au připravil jejich přehled:

DEADPOOL 2

(v kinech v ČR a SR od 17. května 2018)

Ryan Reynolds se vrací v roli hrdiny od Marvelu Deadpoola, i když v jeho podání má slovo „hrdina“ poněkud posunutý význam. Je to pochopitelně pokračování kasovního trháku z roku 2016 a Wade Wilson, jak zní jeho civilní jméno, v něm bude bojovat mimo jiné s cestovatelem v čase a shromáždí tým mutantů, kterým ve variaci na X-Men říká X-Force.

ANT-MAN A WASP

(v kinech v ČR a SR od 5. července 2018)

Paul Rudd se vrací jako Scott Rudd alias Ant-Man - Mravenčí muž - do světa v té podobě, jakou získal po událostech, jež vylíčil snímek Captain America: Občanská válka. Okolnosti Rudda přimějí znovu obléct zmenšovací oblek a po boku Wasp se vydat na misi s cílem odhalit tajemství z minulosti.

VENOM

(v kinech v ČR a SR od 4. října 2018)

Další z předpokládaných kasovních trháků studia Marvel představí v hlavní roli na Oscara nominovaného Toma Hardyho. Jde o vedlejší linii vycházející ze Spider-Mana, ovšem zápletka je přísně střeženým tajemstvím.

AQUAMAN

(v kinech v ČR a SR od 20. prosince 2018)

Po svém debutu v Lize spravedlnosti dostal Arthur Curry, kterého hraje Jason Momoa, vlastní příběh. Ten vylíčí Aquamana od drsného dětství do doby, kdy se stal králem Atlantidy.

sinfin.digital