Tichá msta. 3 tipy, jak se vypořádat s pasivně-agresivním chováním

Info.cz

adk

Pasivně-agresivní chování činí problém mnohým z nás. Mohou se tak k sobě chovat partneři, sousedi, ale také kolegové v práci. Pasivně-agresivní člověk není na první pohled nikterak zlý. Nekřičí, nehádá se. Zato škodí jinak. Pozvolna, nenápadně. Jak si s podobným chováním poradit?

Nemusí to být problém jen introvertů. Hádky s blízkými lidmi netěší téměř nikoho. Proto máme často tendenci jim předcházet. Konfliktům se vyhýbáme. Často však přeskakujeme právě do režimu pasivní agrese. Začneme sabotovat nějakou činnost nebo třeba druhého člověka pomlouvat.

Server Harvard Business Review nabízí tři jednoduché tipy, jak se v podobných situacích zachovat. Co tedy dělat v momentu, kdy nás u blízké osoby něco štve?

Zeptejte se

Nebojte se druhému položit otázku, jestli jeho konání má skutečně nějaký smysl. Zeptejte se na to, co vám vadí, a vyjádřete pochybnost. Buďte skutečně zvědaví. Můžete zjistit, že daný člověk má pro své jednání opravdu vážný motiv a pochopíte ho. Případně se on zamyslí a dojde k závěru, že máte pravdu vy. Pokud se nestane ani jedno, přejděte k druhému bodu.

sinfin.digital