Trendy v kuchyních 2018/2019. Jak vařit stylově?

Info.cz

Jsou prostorné, robustní, plné kontrastů a stavebních materiálů. Mnohdy vás také překvapí svou barevnou kompozicí a neotřelými prvky. Nahlédněte s námi do světa kuchyňských trendů, které na přelomu roku 2018 a 2019 udávají směr.

Zaměřeno na materiály a barvy

Snad nikdy nebyl v kuchyních kladen takový důraz na materiály jako právě letos. Hlavních rolí se ujal mramor společně s betonem, leckdy je však doplňuje i kámen nebo keramika.

Barvám vévodí neutrální odstíny – šedá béžová, dubová, petrolejově zelená, oxfordově modrá, ale také šalvějová a exotické odstíny oranžové nebo žluté. V případě, že máte menší kuchyň volte raději světlejší barvy, ať místnost opticky zvětšíte.

Industriální prvky

Jestli se nějaký styl již dlouhodobě drží na výsluní, a to nejen v kuchyních, tak právě industriální. Tento styl je velmi osobitý, praktický, možná trochu drsný a na první pohled trochu evokuje dílnu. Dovolí vám vyhrát si s texturami a materiály, jako například s ocelí, která vypadá skvěle v kombinaci s matnou šedou nebo tmavě modrou barvou.

Jestliže oceli nebo chromu neholdujete, vsaďte na růžové zlato nebo mosaz, která se „usídlila“ na kohoutkách, bateriích, dřezech i úchytkách. A my se nedivíme - vypadá zkrátka dobře a kuchyni dodá punc luxusu.

Volání přírody

Živé zdi, nazývané vertikální zahrady, se stávají hitem i v kuchyních. Spojením zelenkavých rostlin a výše zmíněných materiálů vytváříte oku lahodící kontrast a budete mít pocit, že jste jednou nohou stále na toulkách přírodou. Oživte touto kulisou například prostor nad kuchyňskou linkou a nechte se při vaření pohltit zenovým klidem.

Hra se světly

Připadá vám, že kuchyňské osvětlení patří k té nudnější části při zařizování kuchyně? Nejnovější trendy v kuchyňském osvětlení ukazují pravý opak. Chcete-li vnést do své kuchyně svěží vítr, nebojte se pojmout centrální osvětlení jako hru se světly, kdy stmelíte dohromady několik závěsných svítidel různých délek, ale i tvarů. Nevšední vizuální efekt vytvoří například industriální svítidla s delším lankem a přiznanou žárovkou

Krok s nejnovějšími trendy drží i oblíbená IKEA. Leták IKEA ale případně i dalších nábytkářských obchodů si můžete prohlédnout na portále Kompasslev.cz a zjistíte, jak si kuchyň zařídit stylově, ale přitom za dobrý peníz.

 

sinfin.digital