Trump se chlubí obálkou časopisu TIME s vlastním portrétem. Nikdy ale nevyšla

Info.cz

ekb

Donald Trump se založenýma rukama vážně hledí do objektivu a jeho černý oblek dramaticky splývá s pozadím. Přesně tak vypadá zarámovaná obálka časopisu TIME, která slavnostně visí v pěti luxusních golfových klubech patřících do obrovského majetku tohoto amerického miliardáře a nového šéfa Bílého domu. Podle magazínu je ale obálka falešná a vyzývá, aby byly ze zdí golfových klubů okamžitě odstraněny.

Titulní stranou časopisu se Donald Trump chlubí například ve známém floridském klubu Mar-a-Lago, kde po nástupu do Bílého domu přivítal i japonského premiéra Šinzó Abeho. Podle magazínu TIME ale obálka, na které je uveden rok vytištění 2009, ale s takovým Trumpovým portrétem nikdy nevyšla. Podle mluvčí časopisu byla tehdy na obálce herečka a hvězda Titaniku Kate Winsletová.

 

„Mohu potvrdit, že to není skutečná obálka TIME,“ říká podle serveru The Guardian Kerri Chyka, podle které časopis požádal Trumpovu organizaci, aby obrazy z golfových klubů odstranily. Trumpovou falešnou chloubou se hned začali bavit lidé na sociálních sítích.

Na první pohled sice obálka vypadá autenticky, po bližším zkoumání zde ale řada drobností nesedí – červená čára, která rámuje stránku, je příliš tenká a ani vykřičník neodpovídá originálu.

sinfin.digital