Týraná žena neměla na vlastní dům. Postavila si ho svépomocí podle Youtube

abe

Matka čtyř dětí, která opakovaně zažila domácí násilí, chtěla pro sebe a svoji rodinu hezký velký dům. Ve složité situaci se rozhodla, že si ho prostě postaví sama. S nulovými zkušenostmi a pár návody z Youtube zvládla vytvořit vlastní bydlení pro celou rodinu.

Cara Brookinsová byla dvakrát vdaná a oba partneři ji týrali. Po nevydařených vztazích ji navíc začal pronásledovat psychicky narušený muž. Cařina rodina, kterou tyto tragédie značně poznamenaly, se rozpadala a čtyři děti ve věku od dvou do sedmnácti let trpěly. Cara se proto rozhodla, že chce začít znovu a koupit pro svoji rodinu velký dům v americkém Arkansasu.

Na bydlení neměla peníze, svého snu se ale nevzdala. Od banky si v roce 2008 půjčila 150 tisíc dolarů na materiál a rozhodla se, že si dům postaví sama. Neměla žádné zkušenosti, na Youtube si ale našla různé návody a společně s dětmi se pustila do budování. A za devět měsíců bylo hotovo.

„Postavit vlastní dům byla ta největší výzva, kterou jsem kdy zažila. Stejně jako zapomenout na naše traumata a jít dál,“ vysvětluje Cara, která s dětmi už několik let spokojeně bydlí „ve vlastním“. Společná práce na stavbě jí prý navíc pomohla upevnit vztahy se svými potomky. Dům má pět ložnic, garáž na tři auta, pracovnu i domek na stromě pro děti. Podle odhadců má nemovitost nyní hodnotu půl milionu dolarů.

sinfin.digital