Unikátní vila českého "čokoládového" magnáta je na prodej. I s protileteckým bunkrem

Info.cz

Už za první republiky pražská smetánka ráda utíkala v létě na venkov. Svědčí o tom i pozoruhodné letní sídlo, které nechal pro svou rodinu ve 30. letech 20. století vybudovat Jan Rudolf Pachl, zakladatel známé továrny na čokoládu Orion. Prvorepubliková vila ve Staré Boleslavi je nyní na prodej. Dům se sladkou historií nabízí realitní společnost Czech Republic Sotheby’s International Realty.

Továrníku Pachlovi se v meziválečném období dařilo, a proto mohl sebe i svou rodinu náležitě hýčkat. Letní sídlo s rozlohou 300 m2 si nechal navrhnout od architekta Vladimíra Límana a nutno dodat, že dobové kouzlo na místě zůstalo až do současnosti. Atmosféra první republiky na vás dýchne hned na velkorysé příjezdové cestě.

„Historické budovy v okolí Prahy se stávají důležitou součástí našeho portfolia, Pachlova vila je ovšem v mnoha ohledech unikátní. Na první pohled zaujme zahradou o rozloze 4 000 m², opravdová rarita se však skrývá pod ní. Jan Rudolf Pachl zřejmě již při výstavbě cítil ohrožení své země v důsledku komplikované mezinárodní situace, a tak si nechal v podzemí vybudovat protiletadlový bunkr,“ říká Ilona Mančíková, obchodní ředitelka Czech Republic Sotheby’s International Realty. „Vila prošla v roce 1996 rekonstrukcí a dnes nabízí velmi útulné a klidné místo pro sezónní i celoroční bydlení. S ohledem na dobrou dopravní dostupnost bych spíše předpokládala, že nový vlastník jej bude využívat jako stálé bydliště,“ doplňuje.

sinfin.digital