Už nezabloudí. Rus si nechal na tělo nastřelit kompas

ČTK

luš

Šestadvacetiletý programátor z Novosibirska svým kouskem zaujal na sociálních sítích i otrlé krajany: nechal si implantoval do hrudi kompas, který se rozvibruje, když se muž natočí tváří k severu. „Lišejník už nepotřebuje,“ komentují počin znalci, zřejmě zvyklí orientovat se podle této přírodní pomůcky.

Daniil Lytkin je podle médií prvním Rusem, který cosi takového podstoupil. Z dřívějška má i běžný piercing, ale když se dozvěděl o projektu britské společnosti Cyborg Nest, v předstihu si objednal tělní kompas North Sense, a to ještě v době, kdy jej firma teprve vyvíjela. Měl tak výhodnější zaváděcí cenu - 250 liber (asi 7800 Kč). Následně si čip-kompas nechal tatérem implantovat.

Вчера довелось сделать очень необычную штуку. . . Это микрочип, который крепится в плоскостному пирсингу. Посредством легкой вибрации он обозначает направление тела на север. Как предполагается, это ведёт к тому что человек в дальнейшем интуитивно распознаёт чести света, то есть тренирует внутренний компас. Название этому #northsense. Это первая подобная процедура в России. Разработчик этого девайса @cyborg_nest Первый носитель @aikoven #nskgram #piersib #пирсинг #пирсингновосибирск #киборг #новосибирскнашгород #нск

Příspěvek sdílený 🚹 Евгений Дьяков (@diakovevgeny),Kvě 11, 2017 v 6:07 PDT

 

„Když se mě ptají, k čemu potřebuji kompas v hrudi, odpovídám, že je to super,“ tvrdí Lytkin. „Mám-li jít více do hloubky, tak to souvisí s ideou transhumanity a kyborgů. Praktický cíl v podobě navigace jsem neměl, ale vždy mě lákala myšlenka rozšířit možnosti svého těla. Člověk je schopen vnímat mizivou část toho, co se děje kolem,“ vysvětlil podle serveru Newsru.com. „Předpokládám, že časem přestanu vibrace vnímat a že se to přemění v nějaké nové vnímání směru,“ dodal.

sinfin.digital