V Japonsku chtěli dovážet pizzu na sobech. Ti si postavili hlavu

Info.cz

Zatímco v Česku nedávno společnost Mall.cz otestovala doručování drony, v Japonsku chtěli letos v zimě zajít ještě dál. Tamní pizzerie se rozhodla dovážet pizzu na sobech. Nepovedlo se. Zvíře je prý příliš nespolehlivé.

Byl to velkolepý plán na letošní Vánoce. V Japonsku očekávají velice chladnou zimu. V Tokiu dokonce po 54 letech sněžilo. A tak se Domino’s Pizza odhodlala k netradičnímu kroku.

Uzavřela dohodu s místním spolkem chovatelů sobů a 17. listopadu oznámila, že letos bude doručovat svůj sortiment právě na zvířatech, pro které je tuhá zima plná sněhu jako stvořená. O týden později dokonce dodala, že dá sobům GPS lokátor, aby zákazníci mohli sledovat, kde jejich objednávka právě je.

Jenže zvířata měla jiné plány. Na rozdíl od pobytu v tuhé zimě, rozvoz pizzy pro ně není přirozenou činností. Navzdory velkému úsilí cvičitelů tak společnost prohlásila, že zvíře je příliš nevyzpytatelné a od nevšedního záměru raději upustila.

Zákazníci ale o sobí dodávku tak úplně nepřijdou. Náhradou má být design skútrů, na nichž kurýři zboží rozváží normálně. Během svátků mají mít sobí oděv a parohy.

sinfin.digital