Vedle Iron Mana se může objevit Lin Lie nebo Aero. Komiksové impérium Marvel má první čínské superhrdiny

ČTK

lup

Do univerza amerického studia Marvel přibyli tento týden první čínští superhrdinové, informoval zpravodajský server BBC. Díky spolupráci s čínskou platformou NetEase se vedle Iron Mana a Hulka může napříště objevit například Aero, která ovládá vzdušné proudy, a Lin Lie, jenž se starobylým mečem zachraňuje lidstvo před zkázou. Uvedením nových superhrdinou si chce Marvel podle BBC získat širší základnu fanoušků na lukrativním čínském trhu.

Lin Lie, hrdina prvního z nových komiksů, je 18letý chlapec, který s pomocí starobylého meče bojuje s padouchem, jenž chce zničit lidstvo. Aero, hrdinka druhého komiksu ve dne pracuje jako architektka a v noci využívá svých nadpřirozených schopností k potírání zloduchů ve městě, kde žije.

Spolupráci s NetEase - jednou z největších čínských herních a technologických společností - oznámilo studio Marvel loni. Šéfredaktor nakladatelství Marvel Comics C. B. Cebulski tehdy uvedl, že noví čínští superhrdinové „budou silně vycházet z čínské kultury a mytologie, ale budou zasazeni do moderního světa“. Na grafické podobě postav a příbězích se výrazně podílela čínská strana.

sinfin.digital