VIDEO: „Raději bych byl opilý.“ Vrávorajícímu Junckerovi museli na summitu na pódium pomáhat kolegové

IvM

Předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker se na summitu NATO dostal do úzkých. Kamery zachytily jeho opakované problémy s chůzí a rovnováhou při společném podvečerním programu státníků. Podle svých slov se Juncker potýkal se zdravotními potížemi. Přesto, že je často spojován s nadužíváním alkoholu, svoje problémy s chůzí tentokrát omluvil silnými bolestmi zad. „Raději by byl opilý,“ glosoval svou indispozici.

Summit NATO a dlouhý program může být pro světové politické špičky vyčerpávající, což dokazuje i český prezident, který má potíže s dolními končetinami a před oficiálním fotografováním odpočíval na přistavené židli.

Předsedovi Evropské komise Junckerovi zase museli jeho političtí kolegové pomáhat při výstupu na pódium, což mimo jiné neušlo ani pozornosti prezidenta Zemana.

„Pokud vím, tak žádný vážný zdravotní problém nemá, v poslední době ho ale trápí bolesti zad,“ nechal se po Junckerově výstupu slyšet nizozemský premiér Mark Rutte. Podle serveru Politico jeho problémy s chůzí způsobuje sedací nerv, který si poškodil při autonehodě. „Raději bych byl opilý“ dodal k tomu Juncker, který musel během let ve vrcholné unijní funkci opakovaně odrážet nařčení, že má problémy s alkoholem.

sinfin.digital