Vítězem Designbloku se stala obnovená značka Rückl, zaujala i nábytkářská Ton

ČTK

urm

Absolutním vítězem 19. ročníku tuzemské přehlídky designu a módy Designblok se stala obnovená značka Rückl, která představila novou kolekci broušeného skla ve speciální instalaci v podobě střelnice. Vedle toho získala i cenu za nejlepší nový výrobek. Přehlídku, která měla na pražském Výstavišti pokračovat i v pondělí, dnes předčasně ukončila vichřice. Udílení cen se proto uskutečnilo provizorně v Divadle Na Zábradlí.

Celkem bylo rozdáno 12 ocenění. Jako nejlepší nábytek porota ohodnotila židli Alba značky Ton, která si odnesla zároveň i cenu za nejlepší instalaci výrobce. V kategorii Nejlepší vystavená módní kolekce bodovala Zuzana Hartlová se svojí značkou Soolista a za nejlepší kolekci šperků byla oceněna značka Zorya.

Nejlepším prototypem designéra byla zvolena kolekce Torque Markéty Držmíškové a Petra Háka, nejlepší instalací designéra pak Špagety od dua Herrmann & Coufal. Jako speciální počin mimo kategorie porota vybrala návrh tramvaje T3 Coupé, kterou vystavily pražské Dopravní podniky. Nejlepší bytové doplňky uvedla značka LLEV a ze svítidel nejvíce zaujalo Yakisugi od značky Lasvit.

sinfin.digital