Workoholik Musk rekapituluje: Byl to nejtěžší rok mojí kariéry, to nejhorší mě ale ještě čeká

vkr

Loňský rok byl ten nejtěžší v mé kariéře, řekl v obsáhlém rozhovoru pro deník New York Times zakladatel automobilky Tesla či vesmírné společnosti SpaceX Elon Musk. Podnikatel s jihoafrickými kořeny dodal, že v době problémů dodávek automobilů Tesla byl v továrně i několik dní v kuse, pracoval prý až 120 hodin týdně. „Bylo to nesnesitelné,“ dodal Musk s tím, že to nejhorší ho teprve čeká. 

„Doba, kdy jsem přespával v továrně, opravdu nebyla dobrá,“ uvedl výstřední miliardář. „Dokonce i moji přátelé se tehdy o mě báli.“ Musk v automobilce trávil dny i noci proto, aby osobně dohlédnul na plnění cílů výroby. To se však dlouho nedařilo a Tesla začala vyrábět plánovaných pět tisíc vozů Modelu 3 týdně až v polovině letošního roku.

Elon Musk sice tvrdí, že to nejhorší má Tesla už za sebou, jeho osobně však teprve nejhlubší krize teprve čeká. A to přesto, že, jek říká, v posledních měsících pracoval až 120 hodin týdně. „A na to pak doplácela moje rodina, moje děti i přátelé.“ New York Times upozornil, že Musk na konci června oslavil své 47. narozeniny, které však strávil v práci. „Celých 24 hodin. Žádná rodina, žádní přátelé. Nic.“

Ze stresu, který se na něm projevuje, Musk viní především investory, kteří sázejí na pokles akcií Tesly. „Jejich jednání může skončit i zničením automobilky,“ řekl miliardář v rozhovoru, ve kterém se „střídaly úsměvy a slzy“.

„Ti lidé nejsou žádní blbečci, jsou chytří. Ne však nijak zvlášť, nevyčnívají,“ řekl o investorech, kteří sázejí na pokles akcií automobilky, kde Musk zatím vlastní asi 22procentní podíl. 

sinfin.digital