Za roztomilými selfíčky s exotickými zvířaty je týrání a utrpení. Ochránci bijí na poplach, ke spolupráci vyzývají i Instagram

ekb

Kdo by si nechtěl z dovolené přivézt fotku s roztomilým exotickým zvířátkem, jako je lenochod nebo mládě kajmana. Lukrativního trendu pořizování „selfíček“ s volně žijícími zvířaty si však v posledních letech všimli obyvatelé exotických oblastí, kteří jsou na turismu závislí, a rozhodli se, že turistům zvířata naservírují na zlatém podnose. Organizace World Animal Protection proto zaznamenává stále víc případů, kdy jsou například lenochodi přivázaní ke stromům a mladí kajmani mají tlamu svázanou šňůrami z pryže. Ochránci zvířat bijí na poplach a do boje proti týrání chtějí zapojit i sociální síť Instagram.

„Je extrémně znepokojivé, že jsou zvířata kradena z volné přírody a následně využívána jako rekvizity k fotografování, aby mohla být vystavená na sociálních sítích,“ říká Neil D’Cruze z World Animal Protection. Organizace na ochranu zvířat totiž zjistila, že od roku 2014 se počet selfie s divoce žijícími zvířaty zvýšil o 292 procent.

Týrání a krutá smrt. Dobytek se z EU vyváží v otřesných podmínkách, unijní zákony jsou na to krátké

sinfin.digital