Záhadná smrt Aviciiho: „Už to nemohl snášet.“ Mrazivý vzkaz rodiny naznačuje sebevraždu

lup

Rodina hudebníka Tima Berglinga, po celém světě známého jako Avicii, vnesla světlo do jeho záhadné smrti. Ve druhém prohlášení, které k tragédii zveřejnila, silně naznačila, že 28letý Švéd spáchal sebevraždu. Avicii zemřel minulý týden v Ománu.

Hvězda světového formátu, která se nikdy nedokázala vyrovnat se slávou. Avicii přiznával problémy s alkoholem, kvůli kterému měl už jako sotva dvacetiletý mladík těžké zdravotní komplikace. Postupně přestal koncertovat a uzavřel se do studia, úzkost a tíha vyvolaná zájmem okolí ho ale neopustily.

To teď potvrzuje i hudebníkova rodina. Dosud k případu takřka mlčela. O uplynulém víkendu převzala Timovo tělo a vyslechla si od ománské policie, že cizí zavinění bylo vyloučeno. Od začátku se spekulovalo, že za smrtí hudebníka stál právě alkohol, rodina teď naznačuje, že si Avicii vzal život sám.

„Náš milovaný Tim byl hledač, křehká umělecká duše pátrající po odpovědích na existenciální otázky“ píše rodina v prohlášení zveřejněném serverem Variety a pokračuje: „Perfekcionista, který cestoval a tvrdě pracoval tempem, které vedlo k extrémnímu stresu“.

sinfin.digital