Zázrak v Montaně: Policisté zachránili kojence, který byl částečně zahrabaný v lese

ČTK

mst

Američtí policisté zachránili pětiměsíčního kojence, kterého našli částečně zahrabaného v lese v horské oblasti státu Montana. Policisté se o dítěti dozvěděli, když zadrželi podivně se chovajícího muže, který měl dítě v péči. Dvaatřicetiletý Francis Crowley, který byl podle policistů zřejmě pod vlivem drog, soudu řekl, že dítě bylo příliš těžké, než aby ho mohl nést.

Záchranná akce, která přitáhla značnou pozornost amerických médií, se odehrála v lesích montanského okresu Missoula. Policistům nejprve zavolal na tísňovou linku obyvatel obce Lolo Hot Springs, který je upozornil na muže, jak lidem ve svém okolí vyhrožuje. Podle svědků tvrdil, že má zbraň. Policisté Crowleyho našli poblíž obce, kde jim sdělil, že v lese zanechal dítě.

Do více než šestihodinového pátrání se zapojily vedle policistů i desítky dalších lidí. Jeden ze šerifových zástupců nakonec zaslechl dětský pláč a objevil částečně zahrabané dítě, které v teplotě kolem osmi stupňů Celsia leželo na zemi v mokrém kojeneckém oblečku. Podle lékařů bylo zdravé.

Babiš Malou obětoval a náhradník je jen dočasný, hlasování o vládě by se mělo odložit, říká Pospíšil

sinfin.digital