Zhruba 240 zaměstnanců společnosti Tesco nepřišlo do práce. Důvod vás překvapí

Info.cz

Celkem 240 kolegů ze společnosti Tesco dnes doprovázelo své děti na jejich první školní den. Tesco chce udržovat firemní kulturu, kde kolegové nepřijdou o důležité okamžiky ve svém rodinném životě. Poskytlo proto den volna každému rodiči, jehož děti mířily dnes poprvé do školy a zároveň poskytlo slevový kupon 220 korun každému zaměstnanci, jehož dítě chodí na základní nebo střední školu.

Společnost Tesco je připravená pomáhat kolegům žít zdravě, a to jak duševně tak i fyzicky. Velmi dobře si proto uvědomuje, že rodina v tom hraje klíčovou roli a nezapomíná na ni ani v případě zaměstnaneckých benefitů.

„V českém byznyse jsou tisíce Tesco rodičů, chceme pro ně dělat maximum, co můžeme, proto jsme poskytli finanční příspěvek na nákup školních potřeb pro více než 3600 kolegů, jejichž děti jsou ve věku od 6 do 18 let. Víme také, že první školní den je pro rodiny s dětmi obrovskou událostí, proto jsme právě dnes poskytli 240 Tesco rodičům den volna, aby mohli být se svými prvňáčky přímo u toho,“ říká Patrik Dojčinovič, výkonný ředitel Tesco pro ČR.

Rodiče Tesco s dětmi ve školním věku od 6 do 18 let dostali i speciální slevový kupón na nákup školních potřeb a mohli také využít speciální on-line slevový kupón na kolekci školního oblečení módní značky F&F. Tesco si uvědomuje, že je důležité ocenit své zaměstnance a také jejich rodiny a pomoci jim tam, kde můžeme. Proto společnost Tesco v loňském roce představila program pro novopečené rodiče. Každý nový Tesco rodič dostane dárkový balíček, který obsahuje všechno, co by se miminku mohlo hodit.

Součástí balení jsou plenky, vlhčené ubrousky, emulze do koupele a hydratační tělový krém. V Česku jsme letos doposud přivítali přes 80 Tesco dětí, kterým jsme tímto balíčkem rádi pomohli. Letos potřetí společnost Tesco uspořádala letní tábor pro děti kolegů, kteří to potřebují. 200 dětí tak strávilo jeden nezapomenutelný prázdninový týden v krásné přírodě Českomoravské vrchoviny.

Tábor se nesl v indiánském duchu a děti se naučily mnoho tradičních táborových aktivit, například vázání uzlů nebo různé druhy ohňů. Nepočítají se ale jen materiální výhody, ale také sounáležitost a aktivní odpočinek. Který je součástí budování komunity Tesco a velkou šancí pro rodiny, jak strávit společně drahocenný čas. Každoročně proto pořádá Tesco tzv. Letní hry – den plný sportu a zábavy. Na tradiční setkání dorazilo přes 1 900 kolegů s rodinami a více než 100 dětí z dětských domovů. Letos bylo pro děti i dospělé připraveno ještě více zábavných i odpočinkových aktivit, novinkou byly např. masáže, lekce jógy, taneční lekce, bungee trampolíny nebo chůze po laně.

 

sinfin.digital