Poznejte krásy jižního Portugalska. V Algarve najdete malebná města i úchvatnou přírodu

Ondřej Novotný

Portugalsko má mnoho kouzelných oblastí a měst, ale jeho jižní část Algarve se mezi nimi rozhodně neztratí. Dostalo titul nejslunnější místo Evropy, neboť tam průměrně svítí slunce 8,6 hodin denně. K tomu nabízí krásné pláže, kouzelná města a mnoho přírodních úkazů. A navíc tam ani není tak draho, vždyť Portugalsko je ze zemí západní Evropy tou nejdostupnější. Není divu, že dva roky stará americká studie vyhlásila Algarve jako nejlepší místo na důchod.

 

Do Fara, hlavního města Algarve, se dá dostat buď letecky, ale také autobusem nebo vlakem z Lisabonu. Případně si můžete půjčit auto a poznávat Algarve po své ose. Pokud nechcete zůstat na jednom místě, je tohle nejlepší varianta - budete mít největší svobodu a uvidíte toho z oblasti co nejvíc.

Až na kraj světa

Cestou na západ se můžete nejprve zastavit ve městečku Silves, někdejším důležitým obchodním centrem Féničanů a Arabů. Dominantou města obklopeného sady pomerančovníků a citrusů je jednak gotická katedrála Sé - a především mohutný maurský hrad z červeného pískovce, který během roku hostí různé kulturní události.

sinfin.digital