Babišova politika „jsme tu pro všechny“ je úplný nesmysl. Komentář Martina Kupky

Martin Kupka

A je to tu zase. Premiér Babiš se včera ohradil, že by jeho nová vláda vytvořená se sociální demokracií a fungující podle not komunistů byla levicová. Připomněl při tom, že hnutí ANO je tu pro všechny. To opakovaně říkal už před časem, když přemlouval strany v celém politickém spektru, aby podpořily jeho předchozí jednobarevnou vládu, která by prý byla schopna plnit i program jiných stran. A dokonce se skoro věrohodně podivoval, proč na takovou nabídku žádná strana neslyší.

Je proto třeba znovu a znovu odpovídat, že je to úplný nesmysl – nikdo se přece nemůže divit, že třeba ODS nechce a nebude podporovat vládu plnící programové cíle sociálních demokratů, komunistů nebo třeba SPD.

Hodně to souvisí s další větou, kterou často a rád říká třeba místopředseda hnutí ANO Brabec, totiž že oni jsou ti konsenzuální, ti, kdo se nechtějí hádat. Stačí se k nim připojit a všechno může jít hladce. No, nemůže! Přistoupit na tuto argumentaci by znamenalo další negativní signál, zamlžení politiky pro tu část veřejnosti, která ví, že na hodnotách, konzistenci programů a setrvalosti postojů záleží, ne že ne.

Babiš dal Zemanovi druhý seznam ministrů bez Pocheho, tvrdí server. Babiš to popírá

sinfin.digital