Balaštík si vymýšlí, žádné násilí nepodporuji a podporovat nebudu. Komentář T. Zdechovského

Tomáš Zdechovský

Europoslanec KDU-ČSL Tomáš Zdechovský reaguje na včerejší rozhovor INFO.CZ s literárním kritikem a šéfredaktorem nakladatelství HOST Miroslavem Balaštíkem. Zdechovský se ohrazuje, že by podporoval násilí na lidech v brněnském Divadle Husa na provázku. „Nicméně vytahovat z dámské pochvy českou vlajku, nebo znásilněním muslimky Ježíšem ztvárňovat údajný vztah křesťanské kultury k islámu, podle mě nemá nic společného s nějakým kulturním cítěním a nemyslím si, že by tato hra měla obohacovat česká divadelní prkna,“ dodává.

V úterním rozhovoru pro INFO.cz šéfredaktor nakladatelství Host Miroslav Balaštík tvrdí, že jsem společně s českým primasem schvaloval a podporoval násilí na lidech v brněnském divadle. Pravda je ale taková, že jsem nikdy žádné násilí nepodporoval, nepodporuji a nebudu podporovat. Pan Balaštík si jednoduše vymýšlí a jak je poznat z rozhovoru, rád výrazně zveličuje.

Hru chorvatského režiséra Olivera Frljiče Naše násilí a vaše násilí jsem neviděl a vidět ani jako většina naší společnosti nechci. Stejně tak jsem nikdy neviděl ani nijak nesledoval nikoho ze skupiny Slušní lidé a těžko tak mohu posuzovat, zda jsou nebo nejsou „fašisty“.

Byl to násilný protest. Je děsivé, že ho schvalují někteří politici nebo Duka, říká Balaštík

sinfin.digital