Čižinský ukazuje běs, co se valí na Prahu. Komentář Petra Holce

Petr Holec

Zapomeňte klidně na Libeňský most. Jakmile totiž začne nějaký politik osobně zachraňovat jakýkoli dům, most nebo lávku, můžete se hned vsadit, že zachraňuje svou vlastní politickou kariéru. A zvlášť, pokud se dotyčný politik jmenuje Jan Čižinský, který letos v Praze dokonce kandiduje i proti vlastní straně. Tenhle lidovec je fakt boží gerila!

Což teď znovu potvrdil i na pražském magistrátu. I když si Čižinský pro pražské podzimní volby chystá vlastní politickou platformu, zůstává pořád členem lidovců. A ti spolu se zelenými a STAN pořád zůstávají členem Trojkoalice, která je spolu s ANO a ČSSD členem i pražské vládnoucí koalice. Ano, jestli vám to celé přijde taky jako gerila, tak máte pravdu. A taky víte, proč se v Praze poslední čtyři roky kromě koaličních hádek a zrad téměř nic neděje.

A proč nakonec taky nejspíš do Vltavy spadne i Libeňský most. Čižinský a spol. ho sice teď před volbami zachraňují, i ministerstvo kultury ale řeklo, že není památkou, takže ho zachraňovat nemusí. A spíš se mají postarat, aby i Libeň a Holešovice spojil most, který podobně jako trojská lávka nespadne, na čemž mám coby obyvatel Holešovic i osobní zájem. O to se dokonce začala snažit i pražská koalice, když hlasy radních ANO a ČSSD schválila zbourání mostu.

Čižinský pro INFO.CZ: Praha musí rozšiřovat bytový fond. Cílem by mělo být až 7 % nájemních bytů

sinfin.digital