Durčák: Žijeme v hyperrealitě a v Matrixu. Lynče se účastní všichni, skutečnost zajímá jen menšinu

Michael Durčák

KOMENTÁŘ MICHAELA DURČÁKA | Patologickým rysem dnešní doby je vybírání rozinek z pomyslného obřího koláče informací, kterými jsme každodenně zahlceni. V praxi to znamená, že často sdílíme jenom to, co se nám hodí do našeho vidění světa a po pomyslné pětiminutovce nenávisti necháme celý případ vyhnít na propadlišti sociálních sítí. Samozřejmě není v lidských silách dopodrobna sledovat každou kauzu, která hýbe internetem. Pokud se však časem ukáže, že prvotní zpráva nebyla pravdivá, jak je možné, že následná reakce proti manipulaci s realitou ze strany médií a zbytku zúčastněných nezvedne podobnou vlna odporu?

O víkendu probleskla médii zpráva o tom, že herec Jussie Smollett si vymyslel lednový útok příznivců Donalda Trumpa na svoji osobu. Celou situaci ostatně už rozebral ve svém článku více dopodrobna kolega Jan Palička.

Položme si však dle mého názoru snad ještě mnohem důležitější otázku. Ke kolika lidem, kteří v osobním životě, v médiích a na sociálních sítích projevovali koncem ledna rozhořčení nad čím dál horšími mezirasovými vztahy v USA, způsobenými podle jejich názoru pochopitelně prezidentem Donaldem Trumpem, se tato zpráva dostane? A bude je pravda vůbec zajímat?

Palička: Pospíšil a Polčák si nesmyslným spojením se zelenými zajistili znovuzvolení

sinfin.digital