Estébák jako vizitka schopného člověka. Udavačství má být zase vstupenka do lepší společnosti? Komentář Vladimíra Pikory

Vladimír Pikora

Kamarád mi nedávno k narozeninám věnoval vtipně upravenou obálku časopisu Reflex. Kdysi tatáž obálka skutečně vyšla, ale v hlavní roli s prezidentem Zemanem. Tentokrát jsem na obálce byl místo Zemana já. Možná si na ten obrázek pamatujete: Zeman v obležení dvou lepých polonahých dívek s věncem buřtů kolem krku.

 

Koláž mne upřímně pobavila. I zveřejnil jsem ji na Facebooku, aby se zasmáli i jiní. No – nedopadlo to zrovna tak, jak jsem čekal. Nejspíš byl někdo z mých facebookových „přátel“ natolik pohoršen tím, že jsou na plakátu vidět dámská prsa, že to Facebooku nahlásil. I byl jsem náležitě a podle pravidel potrestán, tedy načas zablokován. Můžu jen sám sobě opakovat: Jsem já to ale trouba, že mě to předem nenapadlo! Vždyť co by člověk nechtěl v zemi bonzáků a estébáků? To mě přece mohlo a mělo napadnout, že nahota (které jsou a po staletí byly plné kostely) dnes někomu vadila do té míry, že na mě musel bonzovat.

sinfin.digital