Fuj, táhni! Zeman sklízí vlastní trenky. Komentář Petra Holce

Petr Holec

„Svých“ rudých trenýrek, které původně zavlály nad Pražským hradem, už se prezident Miloš Zeman zřejmě nikdy nezbaví. A to ani, když je s pomocí svého hradního „kotelníka“ Jiřího Ovčáčka veřejně spálí třeba stokrát. Rudé trenky připnuté na oblečení rodičů se mu teď vrátily i na první školní den ve škole, kam přišel pozdravit děti. A nejen to. Ke svému překvapení ochutnal i svou vlastní medicínu nenávisti.

Rudé trenky Zemana čekaly ve škole v Praze 6, což nejspíš mohl čekat. Praha 6 sice kdysi bývala lampasácká a dodnes tu žije i hodně ruských agentů, jimž říkáme diplomati, takže by tu prezident mohl být doma. Jenže politicky i občansky jde tradičně o rajon pomyslné „pražské kavárny“. Na zdejší radnici proto diktuje šéf pražské TOP 09 Ondřej Kolář, který dělal tajemníka Karlu Schwarzenbergovi. Tohle fakt není čtvrť „Zemanovců“.

Zeman tak ve škole od matky jednoho z dětí slízl i méně přátelský pozdrav „Fuj, táhni“, za nějž si autorka vysloužila od Ovčáčka napomenutí, ať se chová slušně. Jaká ironie: podívejte se nejen na Ovčáčkův twitterový účet a ucítíte zlou žumpu. Za drzost by veřejnému úředníkovi slušelo pár hodin veřejně prospěšných prací, dluží nám je už dlouho. Rád ve volném čase čistí ruské pomníčky, tak by to teď mohl rozšířit i na chodníky. I ty jsou plné… víte čeho.

Zeman nestojí ani za facku, šíří banalitu, a to je horší než zlo, říká Kučera

sinfin.digital