Holec: Čižinský sobě! Odstranil ředitelku, rozvrátil školu a od chaosu dal ruce pryč

Petr Holec

KOMENTÁŘ PETRA HOLCE | Starosta Prahy 7, poslanec a šéf Prahy sobě Jan Čižinský všem rád připomíná, jak se dělají věci u něj na „sedmičce“. Takže když to podle něj nedělali na místní základce Fr. Plamínkové, vyhnal odsud oblíbenou a úspěšnou ředitelku Jarmilu Macečkovou. Vyvolal krizi trvající dodnes, což je vizitka hodná vrchního kazisvěta. Rodiče dětí nevěří svým očím.

I nebožtík Jaroslav Dietl by nejspíš žárlil na tenhle příšerný příběh, jaký Čižinský stvořil, protože jako starosta Prahy 7 prostě může. Ale popořadě. Uznávané ředitelce Macečkové končilo šestileté funkční období, ale chtěla pokračovat, a proto předložila koncepci na dalších šest let. Sklidila výborné hodnocení a školu s rozšířenou výukou jazyků pozitivně hodnotila i loňská zpráva České školní inspekce. Její žáci mají na „sedmičce“ jedny z nejlepších výsledků a rodiče si ji obecně pochvalují. Nikdo nepochyboval o tom, že Macečková bude pokračovat dál. 

Než přišel Čižinský a řekl, že nebude – nehledě na přání učitelů, na petice rodičů a všeobecnou podporu ředitelky. Radnice na její místo vyhlásila konkurz a za podmínku dala mimo jiné „progresivní“ vedení školy známé i kvůli školním uniformám pro děti. Školní rada, složená ze zástupců radnice, rodičů a učitelů, sice hlasovala proti vyhlášení konkurzu, jenže Čižinský řekl, že to bylo těsně (5:4) a konkurz zkrátka bude.

Nečasovou policisté pozorovali ve sprše, bránili jí ve spánku, tvrdí bývalý premiér Nečas

sinfin.digital