Holec: Generační džihád v Praze. Ideologií je urputnost v prosazování nesmyslů

Petr Holec

KOMENTÁŘ PETRA HOLCE | Hlavní město v těchto dnech „slaví“ rok vlády koalice Pirátů, Prahy Sobě a Spojených sil, které sdružují TOP 09, STAN a lidovce. Není ale moc co slavit. I mnozí Piráti by se nejradši zbavili svého primátora Zdeňka Hřiba, zatímco Spojené síly by z nefunkční koalice „PR gest“ nejradši prchly úplně, protože nefunguje lidsky ani politicky. Problém je, že Pražany nakonec možná potká to nejhorší: kvůli politické roztříštěnosti magistrátu koalice dovládne až do konce.

Aktuálním symbolem vlády Pirátů a Prahy Sobě – dvou „nepolitických“ hnutí – je zoufalá dopravní zácpa v centru, která se přelévá i do zbytku města. „Praha sama ucpává Prahu“, popsal mi situaci člen Spojených sil, které v koalici představují svět tradičních politických stran. Už tak prakticky permanentní zácpu ještě zhoršili sami nezkušení politici z magistrátu, když auta kvůli omezením či nesmyslným změnám jednosměrek prostě nahnali do úzkých uliček.

A to včetně těch svých, kterými se vozí vedení města. Teď kvůli pirátskému boji s „papalášstvím“ parkují až u Karlova náměstí, protože na bývalém parkovišti před magistrátem nyní stojí primátorův stolek pro veřejnost. Auto je zkrátka na magistrátu sprosté slovo a právě „Hřibův stolek“ je jedním z PR gest pirátské koalice. Ani tisíc koloběžek ale vzduch v Praze nevyčistí.

Půr: Kaviároví socialisté mění centrum Prahy v ghetto. Úroveň bezohlednosti bere dech

sinfin.digital