Holec: Hřib vytáhl proti vládě s Varšavou a Budapeští. Kdyby radši řešil problémy Prahy

Petr Holec

KOMENTÁŘ PETRA HOLCE | Člověk musí obdivovat pražského pirátského primátora Zdeňka Hřiba. Čím méně se mu daří řešit skutečné problémy Prahy, tím více se radši věnuje velkým PR gestům. Naposled se v Berlíně oficiálně spojil s primátory Budapešti a Varšavy, aby spolu vytvořili „protiváhu“ české, maďarské a polské vládě, které označují za populistické a protievropské. Hřib se tím současně chystá na pirátský atak na celé Česko.  

„Vládnoucí populisté v Maďarsku, Polsku a Česku dostali protiváhu – a zrovna ze svých hlavních měst. Tři primátoři bojují za demokracii a právní stát,“ popsal primátorskou platformu „V3“ německý deník Die Welt. Poděkujme Hřibovi, že na mezinárodním poli udělal Česku takovou reklamu. Svět se teď aspoň dozví, jak v Praze „bojuje za demokracii a právní stát“ podivnými tajnými hlasováními o miliardových zakázkách, zrušením novoročního ohňostroje nebo nočním starostou.

A taky pokusy o obcházení vlastních nesmyslných opatření, jako když se například vedení magistrátu dožaduje, aby na Mariánském náměstí, které populisticky „vyčistilo“ od vlastních aut, mohli parkovat aspoň pošťáci. Ti sem totiž zdejším ajťákům, co nyní zkouší vést město, stále vozí papírovou poštu. Na druhou stranu je ale jistě úspěch, že se Hřib dostal na ruzyňské letiště, protože doprava v centru Prahy i na periferních okruzích kolabuje. Tedy pokud nejel do Berlína na koloběžce.

Zemanův tah v české justici: Šámal může v čele Ústavního soudu nahradit Rychetského

sinfin.digital