Holec: Noční masakr na Praze 1 ukončil experiment s Čižinským a Piráty

Petr Holec

KOMENTÁŘ PETRA HOLCE | V Praze 1 si umějí užít politické drama. Před deseti lety tady s pomocí bláznivých Věcí veřejných ukázkově odvolávali z funkce starosty Petra Hejmu. Ten se teď neméně dramaticky znovu stal starostou, jen už to není v dresu ODS, ale STAN. V Praze 1 se totiž změnila vládnoucí koalice, když sdružení My, co tady žijeme (STAN, KDU-ČSL a Iniciativa občanů) vyměnilo Prahu 1 sobě a Piráty za ANO, ODS a TOP 09.

A bylo to další klasické drama. Padlý starosta za Prahu 1 sobě Pavel Čižinský zkusil vlastní konec oddálit plačtivým novoročním videem, zatímco se šéf pirátských poslanců Jakub Michálek kvůli vyobcování Pirátů do opozice téměř porval. Pirátský sekerník tedy očividně roste. Když ho nedávno členové Pirátů zkoušeli kvůli šikaně odvolat z funkce prvního místopředsedy partaje, hájil se, že na sobě prostě jen osobnostně maká a že není tak zlý.  

Teď si na mimořádném zastupitelstvu Prahy 1 zahrál na Clinta Eastwooda, jen u toho trochu víc mluvil. „Tohle jsou metody ruské dezinformační školy. Podobné dezinformace dělá ODS na Facebooku. Ujišťuji vás, že se proti všem těmto mafiánským praktikám budeme bránit,“ řekl Novinkám na adresu lidí, co dali na zastupitelstvu Pirátům ochutnat jejich vlastní gerilovou medicínu. Ne náhodou: právě Michálek za Piráty „nebačuje“ jen pražského primátora Zdeňka Hřiba, až doteď dohlížel i na jejich účast ve vládě Prahy 1. I on proto nyní zažil svou první politickou prohru.

Me too, nebo spíše Why not me? Topol Show zavádí abecední pořadník na post ombudsmana

sinfin.digital